Le faʻavae galue ma le faʻavasegaina o DTH vili rigs

E vili i lalo o le pu, atonu e te le'i fa'alogo i lea ituaiga masini, sa'o?O se ituaiga o masini vili, lea e masani ona faʻaaogaina mo le viliina o pu taula papa, taula taula, pu faʻafefe, grouting pu ma isi fausaga viliina i le fausiaina o taulaga, nofoaafi, auala, vaitafe, hydropower ma isi galuega faatino.I totonu o lenei tusiga, Xiaodian o le a tuʻuina atu ia te oe se faʻamatalaga auiliili i le fausaga, galuega faʻavae ma le faʻavasegaina o lalo-le-pu vili rigs.sei vaai!

Faiga fa'ainisinia o le fa'aogaina o le fa'alalo-le-pu lapopoa.

1. Tu'u vili: O le tu'u vili o le ta'iala ta'iala mo le fa'ase'e o le masini slewing, le alualu i luma ma le si'itia o le meafaigaluega vili.

 2. Vaega: O le taʻavale o se fausaga pusa sikuea faʻapipiʻi faʻapipiʻiina e ipu uʻamea, lea e faʻaaogaina e faʻafesoʻotaʻi ma lagolago ai le faʻavaa vili.

 3. Masini Rotary: O lenei masini e aofia ai le afi eletise, masini spindle, ulu faʻamalosi, ipu faʻaseʻe ma le faʻaogaina o le ea tutotonu.O le filifili o le masini faʻapipiʻi o loʻo faʻapipiʻiina i luga o le ipu faʻaseʻe e ala i le pine pine ma le faʻaogaina o le tautotogo.

 4. Faiga fa'aola: O le fa'aogaina o le masini e aofia ai se afi fa'atosina, se seti sprocket, se filifili ma se puna pa'u.

 5. La'u uta: O le la'u tootoo e aofia ai le tino pito i luga, le tino o le tootoo pito i lalo, le pa'u u'u ma le fa'a'a'au tu'u.

 6. Faʻamalo le pefu masini: Ua vaevaeina le masini e faʻafefe ai le pefu i ni auala e pei o le faʻamamago o le pefu, faʻafefe susu susu, faʻafefiloi le pefu ma le faʻafefe o le pefu.

 7. Savaliga masini: O le masini savali e aofia ai se faʻavaa savali, se afi eletise, se faʻaitiitiga paneta tele-laasaga, se fusipaʻu, se uili taʻavale, se uili faʻamalosi, ma se masini faʻafefe.

 8. Fa'avaa: iunite fa'apipi'i ea, masini e aveese ai le pefu, masini pamu tane suauu, vaega valve, cab, ma isi mea uma ua fa'apipi'iina i luga o le fa'avaa.

 9. Fuselage slewing mechanism: O lenei masini e aofia ai le slewing motor, taofi, fa'aitiitiga masini, pinion, slewing bearing ma isi.

 10. O le fa'aogaina o le vili vili: o lenei masini e aofia ai le va'a vili, fa'amau fa'amau ma le nofoa fa'amau, lea e mafai ona fa'aagavale ai le vili ma sa'o ma fetu'una'i le tulimanu vili.

 11. Compressor system ma impactor: O le compressor system e masani lava ona faʻapipiʻiina i se compressor ea sikulima e tuʻuina atu ai le ea faʻapipiʻi mo le faʻamamaina o vaalele o le faʻalavelave maualuga ma le faʻaputuina o le pefu o le laminar.

Fuafuaga fa'avae o le fa'aogaina lautele o le 'eli eli i lalo o le pu

 O mea faigaluega vili e aofia ai paipa vili, pusi faamau ma le impactor.A viliina, fa'aaoga paipa paipa vili se lua e vili i totonu o le ipu uamea.O le faiga o le sapalai o le ea o lo'o i ai se afi fa'avili, se fa'aitiitiga fa'aitiitiga, ma se masini fa'avili sapalai.O le slewing reducer o se vaega fa'afeusuaiga tapuni o le tolu-laasaga cylindrical gear, lea e otometi lava lubricated e se suau'u spiral.O le masini fa'apipi'i o le ea e aofia ai se tino feso'ota'i, se fa'amaufa'ailoga, se 'o'o'o'o ma se paipa vili.Fa'aauupegaina i le pneumatic clamps mo le fa'afeso'ota'i ma le la'uina o paipa vili, Photinia.O le faʻaogaina o le faʻaogaina o le mamafa o loʻo siʻitia e le afi siʻi ma le fesoasoani a le faʻaitiitiga siʻi, filifili siʻi, masini faʻamaʻi ma mea faigaluega vili.I le faiga o filifili tapuni, o loʻo faʻapipiʻiina ai se faʻamau e faʻatonutonu ai le mamafa, se poloka pulley feaveaʻi ma se mea e le susu.Pe a galue masani, o le piston tootoo o le mamafa e faatonutonu ai le ogalaau e tuleia le pulley poloka e faia ai le meafaigaluega vili iloa decompression viliina.

Fa'avae galue o le 'eli eli lalo-le-pu

 O le mataupu faavae galue o le i lalo-le-pu vili e tutusa ma le aafiaga masani rotary pneumatic vili papa.O fa'ata'ita'iga ma'a fa'ama'a e tu'ufa'atasia ai le faiga fa'atama, ma tu'uina atu le a'afiaga i le vili e ala i le tooto'o;a o le masini vili i lalo o le pu e tuueseese ai le aafiaga (impactor) ma maulu i le pito i lalo ole pu.E tusa lava po o le a le loloto o le vili, o le vili e faʻapipiʻi saʻo i luga o le impactor, ma o le malosi o le aʻafiaga e le tuʻuina atu i le paipa vili, e faʻaitiitia ai le leiloa o le malosi o le aʻafiaga.

 Faatasi ai ma le faateleina o le loloto o le viliina o le viliina i lalo-le-pu ma le masini eli maa, o le leiloa o le malosi o le viliina o papa o lalo-le-pu vili u'amea ma sooga (pu feololo, vili pu loloto), ma isi. fa'aitiitia tele le saoasaoa o le vili, ma fa'aitiitia le tau.Ina ia faʻaitiitia le gau o le gaosiga, faʻaleleia le lelei o le viliina, o le faʻaogaina o le vili i lalo o le pu ua mamanuina i le inisinia moni.O lo'o fa'aosoina fo'i le ea fa'apipi'i i lalo o le pu, ma o lona ta'iala galue o le fa'apipi'i o le pneumatic impactor o le vili lalo o lo'o fa'apipi'iina i le pito i luma o le paipa vili fa'atasi ma le vili.Pe a viliina, o le masini faʻamalosi e faʻatumauina ai le meafaigaluega e viliina ai le agai i luma, faʻaaogaina se mamafa o le axial i le pito i lalo o le pu, ma faʻafesoʻotaʻi le vili ma le papa i lalo ole pu;I lalo o le gaioiga, o le piston e toe faʻafoʻi ma aʻafia ai le vili e faʻamaeʻa ai le aʻafiaga i luga o le papa.O le ea faʻamalosi e ulufale mai i le masini faʻaogaina o le ea ma oʻo atu i le pito i lalo o le pu e ala i le tootoo omo, ma o le paʻu maʻa malepe e faʻateʻa mai le avanoa i le va o le paipa vili ma le puipui o le pu i fafo o le pu.E mafai ona iloa o le aano o le vili papa i lalo-le-pu o le tuʻufaʻatasia o auala e lua e tuʻimomomoina ai maʻa, aʻafiaga ma suiga.I lalo o le gaioiga o le mamafa o le axial, o le aʻafiaga e faʻalavelave ma o loʻo faʻaauau pea le suiga.I lalo o le gaioiga, o le maa e faʻaauau pea ona gau ma sele.malosi ma le malosi o le sele.I le viliina o ma'a i lalo-le-pu, e ta'imua le malosi o le a'afiaga.

Fa'avasegaina o masini vili i lalo

 O le fausaga o le vili vili i lalo o le pu ua vaevaeina i ni ituaiga se lua: vaega tu'ufa'atasi ma ituaiga vaelua.E tusa ai ma le auala e alu ese ai, e vaevaeina i ni ituaiga se lua: faʻagogo itu ma faʻagogo ogatotonu.E vaevaeina e tusa ai ma foliga o le carbide inlaid i luga o le galuega galue o le lalo-le-pu vili masini.O lo'o i ai fa'ata'ita'iga DTH lau, fa'ata'ita'iga DTH nifo koluma ma fa'ata'ita'iga DTH fa'asoso'o le lau-i-lau.

 O le fa'aoga tu'ufa'atasiga i lalo o le pu o se tino e tasi i lalo o le pu e viliina ai le ulu ma le si'usi'u.E faigofie ona faʻagasolo ma faigofie ona faʻaoga, lea e mafai ona faʻaitiitia ai le leiloa o le eletise.O le mea le lelei o le a faʻaleagaina le foliga galue o le masini vili lalo-le-pu, o le a soloia atoa.O le faʻataʻitaʻiga i lalo o le pu e viliina e vavae ese mai le siʻusiʻu (drill tail) o le pito i lalo o le pu, ma e fesoʻotaʻi le lua i filo faʻapitoa.A fa'aleagaina le ulu o le vili vili i lalo, e mafai lava ona taofia le si'usi'u vili e fa'asaoina ai le sila.Ae ui i lea, o le fausaga e sili atu ona lavelave, ma ua faʻaitiitia le faʻaogaina o le malosi.


Taimi meli: Apr-25-2023